Внимавай - дупки на пътя!

МЛАДИ ШОФЬОРИРЕМОНТ НА ПЪТЯ

4/13/20211 min read

Каквото и да ви говорят - пътищата ни не са хубави. В градовете има дупки,  участъците са неравни и не можем да правим читави - канализационните шахти. Това е огромен проблем. Опитвайки се да избегнат шахтите, шофьорите правят резки маневри и стават опасни и за другите участници в движението.

> Лошата инфраструктура

> Не правете резки маневри

Ако видите шахта в последния момент, не правете резки маневри. Едно свиване вляво - може да ви коства ПТП. Ако това е обичайния ви маршрут, опитайте се да запомните мястото, като се ориентирате по околните обекти. Така с ориентир - няма да попаднете втори път в нея.

> Избегнете при възможност

Ако пътят ви е еднопосочен и няма опасност от удар с друга кола до вас - тогава да, опитайте се да избегнете шахтата. Освен гумата, наранявания може да има по амортисьор, пружина, тампони и биалетки. Неприятна работа но такава е пътната обстановка.

> Внимавайте със скоростта

Едно от лесните неща, които може да правите е - да карате внимателно. Не натискайте педала на газта на непознати терени. Наблюдавайте пътя. Ако има хвърлени сенки от дървета и сгради - винаги имайте едно наум и шофирайте с повишено внимание. Същото важи и за водни участъци.