Защо се страхуваме да шофираме?

Как да избегнем травматичния старт на шофирането в реални условия? Ето как!

4/4/20211 min read

Звучи наистина стряскащо, но е факт. Хората са го казали: "Апетитът идва с храненето". Точно затова, просто започнете да карате. Колкото и да сте неуверени и да ви е страх - друг начин няма.

Изберете по-ненатоварените часове на деня. А още по-хитро е, ако шофирате през уикендите. Сигурно сте чували термина "Неделни шофьори" - тогава е най-спокойно движението. Нека Неделя е вашия ден. Станете рано и ви гарантираме, че ще сте сами на пътя.

Започнете да карате

Ненатоварено време

Намерете си спътник

Вземете си някой, който да ви дава кураж. Не е задължително да е шофьор - все пак вие сте такъв. Изкарали сте си шофьорската книжка. Този човек ще ви дава сила. Нека и да е спокоен - не ви трябват излишни нерви.

Изберете си маршрут

Няма нищо срамно да обиколите блока няколко пъти. "Колкото повече - толкова повече" е казал Мечо Пух и не е случайно.
Всяко километърче, което правите с колата, ви дава нужното спокойствие. Колата ви вече не гасне и вие имате контрол върху нея. Направете си по-голям маршрут - до съседния магазин. Прегледайте го с Google Maps - така ще е в главата ви и няма да го мислите.

4-5 допълнителни часа, няма да ви съборят, но ще ви помогнат да сте по-сигурени в това, което правите. В крайна сметка това е инвестиция за по-доброто ви шофиране. А и сте се справили - имате шофьорска книжка, трябват ви още няколко часа, за да сте вие себе си на пътя.

Обърнете се към школите

За да преодолеете страха си - просто започнете да карате. Не е страшно. Стискаме ви палци!